Nápoje
CHIMAYO CIDER COCKTAIL
7 cl cideru, 3 cl tequilly, 3 cl rybízového džusu, 1 cl citronové šťávy, plátek jablka, limetky,...
Horká čokoláda se smetanou
100 g kvalitní hořké čokolády nebo čokolády na vaření, 600 ml mléka, 1 vanilkový cukr (z pravé...
Horké mléko s rumem a skořicí
800 ml plnotučného mléka, 4 lžíce hnědého cukru, 1 vanilkový cukr, 100 ml rumu, 1 svitek skořice,...
Horké víno - bohatší o vitamíny
800 ml až 1 l červeného suchého vína, 1 citron, dobře omytý nebo chemicky neošetřený, 20...
Horký pomerančový nápoj
3/4 l vody, 250 ml pomerančové šťávy, 2 ks skořice, 10 ks hřebíčků, 1 ks dobře omytého...
Jablečný punč
1 l džusu jablečného, 5 svitků delších skořice, 2 badyánu hvězdičky, 5 cl calvadosu, 5 cl rumu...
Záznamy: 1 - 10 ze 25
PUNČ, GROG A SVAŘÁK
* Punč pochází z Indie, kde se nazývá panča, což znamená pět a odkazuje k základním surovinám: čaj, lihovina, cukr, víno a voda.
* Nešetřete kořením
Do punče, ale i ostatních horkých alkoholických nápojů se hodí hřebíček, skořice, zázvor, vanilka, sušené ovoce, citronová či pomerančová kůra.
* Rum na zimu
Českou klasikou je grog, rum zalitý vařící vodou. Místo ní vyzkoušejte černý čaj. Jemnější a sladší variantou je grog z griotky.
* Svařené víno
Kromě červeného vína lze připravit i z bílého.
* Bez alkoholu
Horké nápoje lze přichystat i pro děti, a to z džusů a ovocných šťáv.