Krémy
Čokoládový krém
100g hořké čokolády, 50ml mléka, 3 žloutky, 70g cukru moučka, 300ml šlehačky
Nad parou rozpustíme čokoládu, přidáme mléko a prohřejeme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme k trochu prochladlé čokoládě. Dobře vyšleháme. Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně ji...
Domácí zmrzlina **
3x 250ml šlehačky 33%, 1 salko
Šlehačky dobře ušleháme a zašleháme celé salko. Dáme do nádoby a zamrazíme.
Do jedné části jsem zamíchala kakao a do druhé rozmixované jahody.
Domácí Míša
250 ml šlehačky 33%, 250ml tvaroh nízkotučný, 3-4 PL...
Karamelový krém
1 Salko, 1 máslo
Plechovku Salka ponoříme v kastrolku do vody a vaříme na mírném ohni dvě hodiny - nebo 1/2 hod.v papiňáku. Necháme do druhého dne vychladit a zašleháme jedno máslo. Už se dostane i koupit Karamelové salko...
Krém šlehaný nad párou
- 2 vejce, 15 dkg cukru, 1 máslo
- na 1 vejce 5dkg cukru a 10dkg másla
Šlehat nad párou do zhoustnutí, pak sundat z tepla a šlehat do vychlazení. Vyšlehat máslo a postupně přišlehávat hmotu z vajec, rum.
Lehký pudinkový se šlehačkou
3/4 l mléka, 2 pudinky, 1 šlehačka.
Z pudinku a mléka uvaříme hustou kaši a po vychladnutí vmícháme ušlehanu šlehačku pro zjemnění.
Tento krém není úplně tuhý, i když částečně tvar drží. Nehodí se na zdobení!!! Chuťově je ale vynikající a hlavněš lehounký. Podle příchutí pudinků...
Nutelový krém
Není nic jednoduššího! 1 máslo a 1 Nutela. Vynikající chuť a výborně drží při zdobení tvar.
Pařížská šlehačka
* 500 ml smetany ke šlehání, 20 g kakaa, 4 lžíce cukru krupice - asi 1 minutu všechno povařit. Nechat do druhého dne v lednici vychladit. Pak se jen našlehá.
* 2 krabičky smetany na šlehání 33%, 2 tyčinky "ledové kaštany" - povařit. Nechat do druhého dne v lednici...
POLEVY
* bílková - dobře utřít bílky s cukrem na hladkou kaši, která stéká ze lžíce. (Na 1 bílek 14 dkg cukru)
* citrónová - 28 dkg cukru, 2 bílky dobře třít 1/4 hod. , příp.přidat pár kapek vody. Mezi třením se přidává šťáva z půl citronu. (Třít nejméně celkem 1/2 hod.)
*...
Pudinkový krém ***
2 pudinky, 1/2 l mléka, 1 van.cukr, cukr dle chuti, 250 g másla, rum dle chuti
Pudinky rozmíchat v mléku a uvařit do tuha, necháme vychladnout. Máslo, cukr a rum vyšleháme do hladka a zašleháme vychladlý pudink.
Pudinkový krém z vody
Je to náhrada za mléko a je velmi dobrá. Koláč má delší trvanlivost. Když se vám nechce dělat krém na páře, nebo náhodou nemáte po ruce mléko, tak zkuste toto a budete spokojeni.
1/2 l studené vody, 2 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 300 g cukru, ...