* Jak uchovat vánočku

25.01.2012 10:38

   Upečenou vánočku nikdy neskladujeme v igelitovém a mikroténovém sáčku. Ztratila by křehkost a vláčnost. Nejvhodnějším způsobem je zabalit vánočku do čisté utěrky na nádobí nebo do látkového ubrousku. Ale počítejte s tím, že déle než 3-4 dny nevydrží.

   Pokud ji nespotřebujete ani do této doby, pak ji můžete buď zmrazit, anebo uchovat ve speciálních vakuových sáčcích (vloží se do sáčku a pomocí speciální vakuové pumpy se odsaje vzduch). Vánočka pak vydrží čerstvá i několik týdnů.

   Výjimkou je však bramborová vánočka. Tu je dobré upéci cca 2 dny před samotnou konzumací. Brambory totiž způsobí, že vánočka bude krásně vláčná a chuťově nezaměnitelná.

Bookmark and Share