Krémy

Čokoládový krém

  100g hořké čokolády, 50ml mléka, 3 žloutky, 70g  cukru moučka, 300ml šlehačky    Nad parou rozpustíme čokoládu, přidáme mléko a prohřejeme. Žloutky s cukrem vyšleháme a přidáme k trochu prochladlé čokoládě. Dobře vyšleháme. Šlehačku vyšleháme dotuha a opatrně ji...

Domácí zmrzlina **

3x 250ml  šlehačky 33%, 1 salko Šlehačky dobře ušleháme a zašleháme celé salko. Dáme do nádoby a zamrazíme.  Do jedné části jsem zamíchala kakao a do druhé rozmixované jahody.       Domácí Míša 250 ml šlehačky 33%, 250ml tvaroh nízkotučný, 3-4 PL...

Karamelový krém

1 Salko, 1 máslo Plechovku Salka ponoříme v kastrolku do vody a vaříme na mírném ohni dvě hodiny - nebo 1/2 hod.v papiňáku. Necháme do druhého dne vychladit a zašleháme jedno máslo. Už se dostane i koupit Karamelové salko...

Krém šlehaný nad párou

- 2 vejce, 15 dkg cukru, 1 máslo - na 1 vejce 5dkg cukru a 10dkg másla Šlehat nad párou do zhoustnutí, pak sundat z tepla a šlehat do vychlazení. Vyšlehat máslo a postupně přišlehávat hmotu z vajec, rum.  

Lehký pudinkový se šlehačkou

3/4 l mléka, 2 pudinky, 1 šlehačka. Z pudinku a mléka uvaříme hustou kaši a po vychladnutí vmícháme ušlehanu šlehačku pro zjemnění.    Tento krém není úplně tuhý, i když částečně tvar drží. Nehodí se na zdobení!!! Chuťově je ale vynikající a hlavněš lehounký. Podle příchutí pudinků...

Nutelový krém

Není nic jednoduššího! 1 máslo a 1 Nutela. Vynikající chuť a výborně drží při zdobení tvar.

Pařížská šlehačka

* 500 ml smetany ke šlehání, 20 g kakaa, 4 lžíce cukru krupice -  asi 1 minutu všechno povařit. Nechat do druhého dne v lednici vychladit. Pak se jen našlehá. * 2 krabičky smetany na šlehání 33%, 2 tyčinky "ledové kaštany" -  povařit. Nechat do druhého dne v lednici...

POLEVY

* bílková - dobře utřít bílky s cukrem na hladkou kaši, která stéká ze lžíce. (Na 1 bílek 14 dkg cukru) * citrónová - 28 dkg cukru, 2 bílky dobře třít 1/4 hod. , příp.přidat pár kapek vody. Mezi třením se přidává šťáva z půl citronu. (Třít nejméně celkem 1/2 hod.) *...

Pudinkový krém ***

2 pudinky, 1/2 l mléka, 1 van.cukr, cukr dle chuti, 250 g másla, rum dle chuti Pudinky  rozmíchat v mléku a uvařit do tuha, necháme vychladnout. Máslo, cukr a rum vyšleháme do hladka a zašleháme vychladlý pudink.

Pudinkový krém z vody

  Je to náhrada za mléko a je velmi dobrá. Koláč má delší trvanlivost. Když se vám nechce dělat krém na páře, nebo náhodou nemáte po ruce mléko, tak zkuste toto a budete spokojeni.     1/2 l studené vody, 2 vanilkové pudinky, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 300 g cukru,  ...
1 | 2 >>